Num. de referencia
P00015
Autor
Angelico, Fra
Títol
L’Anunciació
Datació
Vers el 1426
Tècnica
Or, Tempera
Suport
Taula
Mides
194 cm x 194 cm
Escola
Italiana
Tema
Religió. Nou Testament
Exposada
Procedeix
Convento de Santo Domingo, Fiesole, 1425/28-1611; duque de Lerma, para la iglesia de los Dominicos, Valladolid; pasó al monasterio de las Descalzas Reales, Madrid, desde donde ingresó en el Museo, 1861.

Retaule pintat per al convent de Sant Domènec a Fiesole, prop de Florència. La taula central mostra a sota del pòrtic l’Anunciació de l’arcàngel Gabriel a Maria i, a la seva esquerra, l’expulsió d’Adam i Eva del Paradís. La condemna i la salvació de l’home. Al bancal o predel•la es narren escenes de la vida de la Mare de Déu: Naixement de Maria i les Esposalles amb sant Josep, Visitació de Maria a la seva cosina santa Elisabet, Naixement del Nen Jesús, la Presentació del Nen al Temple i la Dormició de la Mare de Déu amb Crist recollint la seva ànima.

Fra Angelico, conegut també com a beat Angelico, dedicà la seva obra exclusivament als temes religiosos perquè entenia l’art com un aspecte de la devoció religiosa. Particularment minuciós en els detalls i les qualitats dels objectes, de la natura i dels personatges representats, Fra Angelico uneix el seu estil de la tradició del gòtic tardà italià amb el nou llenguatge renaixentista. N’és un bon exemple la profunditat espacial de l’arquitectura que, tot i seguir les recomanacions de Brunelleschi de centrar-se en un escenari quadrat i sense adornaments, denota algunes errades pròpies d’una obra primerenca en la producció de l’artista.

Ministerio de Cultura. Gobierno de España; abre en ventana nueva
España es cultura Spain is culture
Portal de la transparencia. Gobierno de España
Copyright © 2015 Museo Nacional del Prado.
Calle Ruiz de Alarcón 23
Madrid 28014
Tel. +34 91 330 2800.
Todos los derechos reservados